Forskning för en hållbar värld

Svalna är en vetenskapligt baserad klimattjänst som har utvecklats av forskare. Vi bedriver egen forskning och samarbetar med andra forskare för att tillsammans lära oss mer om hållbara livsstilar, och utveckla smarta, digitala tjänster som hjälper privatpersoner, företag och organisationer att minska sina utsläpp. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig som forskar!

Få tillgång till vår databas med konsumtionsdata

Många Svalna-användare har låga utsläpp och smarta strategier för att leva klimatsmart. Hälften av dem godkänner att forskare får tillgång till deras data för forskningssyften. Det gör det möjligt att studera vad som utgör hållbara livsstilar, åstadkomma beteendeförändringar, och inspirera fler att leva mer klimatsmart. Du som forskar kan få tillgång till vår databas – kontakta oss för mer information.

Rekrytera deltagare till forskningsstudier

Vår forskningsapp kan användas för att rekrytera människor till undersökningar om konsumtion och beteende. Vi erbjuder olika rekryteringslösningar, samt möjlighet att testa olika behandlingar, inklusive rekrytering av kontrollgrupp. Lösningen är säker både för dig som forskar, och studiedeltagarna. Appen kan även användas för att genomföra enkätundersökningar.

Funktioner och lösningar

Data som uppfyller GDPR

Alla våra lösningar är säkerhetscertifierade

Konsumtionsdata från banken

Utgifter per dag och kategori baserat på transaktionsdata

Klimatavtryck

Beräknas med Svalnas unika beräkningsmetodik

Kontrollgrupp och baseline

Meningsfulla jämförelser mellan människor och över tid

Representativt urval

Rekrytera ett representativt urval av deltagare i vår app

Rekrytering och enkät

Rekrytera deltagare och genomför enkätundersökningar

“Svalnas lösningar skapar fantastiska möjligheter för forskning om hållbar konsumtion. Svalna-teamet utvecklade en väldigt bra lösning för vårt experiment. Det är också skönt att arbeta med ett företag som förstår och bryr sig om detaljerna. Jag kan varmt rekommendera Svalna som forskningspartner."

Fredrik Carlsson

Professor, Handelshögskolan Göteborgs universitet

Intresserad av forskningssamarbete?

Kontakta oss!